Enllaçats continua la campanya que reclama un espai comunicatiu en català


Gener 2016

Enllaçats continua la campanya que reclama un espai comunicatiu en català

*El Manifest impulsat per Enllaçats el passat mes d'octubre ha rebut actualment el suport de 129 col·lectius (mitjans, entitats, sindicats, partits polítics i corporacions públiques) i té darrere la signatura de més mig miler de persones, d'entre les quals personalitats importants del món cultural, polític i dels mitjans de tots els territoris de parla catalana.

*La xarxa d'entitats per la llengua ha anunciat pel Sant Jordi de 2016 accions descentralitzades a diferents ciutats del domini lingüístic per reclamar el bastiment d'un espai de comunicació en català i la unitat d'acció en defensa i valorització de la llengua comuna.


Enllaçats fa una valoració positiva de la campanya d'adhesions per la reobertura de RTVV i per la reciprocitat dels canals en la nostra llengua dins d'un espai audiovisual comú.
La plataforma té previst d'ampliar el suport a aquesta reivindicació i poder encetar una sèrie de reunions amb representants dels governs i institucions oficials del País Valencià, Catalunya, Illes Balears, Catalunya Nord, Aragó, Andorra i l'Alguer. ExLL creu que els canvis polítics dels passat mes de maig deuen ajudar a una percepció més favorable d'aquestes qüestions.
Campanya de llarga durada i a tot el territori. Enllaçats s'ha proposat treballar durant tot aquest curs en aquesta campanya per un ESPAI DE COMUNICACIÓ EN CATALÀ, a tot el territori i comptant amb la participació del màxim de professionals de la comunicació i responsables polítics per dur endavant aquest objectiu.

En aquest sentit recorden l'èxit assolit a Palma de la Jornada per un Espai de Comunicació en Català organitzades per l'STEI-intersindical els passats dies 18 i 19 de desembre amb el suport d'Enllaçats, i que comptà amb la intervenció de reconeguts professionals del món periodístic i de la cultura, a més del Conseller de Cultura del Govern de les Illes Balears. Aquestes jornades coincidiren amb una notícia molt esperada, com és la remissió a les Balears dels Canals de la CCMA (Super 3, 3/24 i Canal33).

Enllaçats anuncia noves accions reivindicant aquest espai audiovisual comú i la unitat de la llengua en diverses ciutats d'arreu el domini lingüístic per la Diada de Sant Jordi, que es detallaran pròximament.

Enllaçats per la Llengua