La federació d'AMPA's del País Valencià, Premi Bloc d'Honor 2014

Aquest passat diumenge 26 d'octubre la Confederació d'AMPA's del País Valencià, Confederació Gonzalo Anaya, va ser premiada amb el Premi Bloc d'Honor 2014.

Aquest premi (compartit amb el Bloc d'Estudiants Agermanats-BEA i la Coordinadora de Professorat Interí), es fa extensiu, doncs, a tota la comunitat educativa que lluita per una eduació pública, de qualitat i en valencià.

Des d'ExLL felicitem les entitats premiades per aquesta lluita (La Confederació GA i el BEA són adherides a la nostra plataforma) i animem tothom a seguir treballant plegats per la dignitat en l'ensenyament.


La Confederació d'AMPAs "Gonzalo Anaya" -integrada per FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant-, va recollir el darrer diumenge d'octubre (26/10/2014) el Premi Bloc d'Honor, en nom de totes les mares i pares d'alumnes  que lluiten dia a dia per una escola pública, en valencià i de qualitat . El reconeixement Premi Bloc d'Honor, concedit per l'executiva del Bloc -Coalició Compromís- va dirigit a entitats i persones que, amb el seu treball i dedicació, dignifiquen la societat valenciana. , com va destacar la Secretaria d'Organització, Àgueda Micó.

  També  van rebre el Premi Bloc d'Honor   la Coordinadora de Professorat Interí, el Bloc d'Estudiants Agermanats del País Valencià i el col·lectiu Senyera Infinita d'Almenara. Menció especial a la lluita de les comunitats educatives que han patit l'eliminació de línies o que porten anys de reinvidicacions a l'espera de la construcció del centre educatiu com els CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs, el Pare Català i CEIP Ramiro Jover de València, el CEIP Emili Luch de Nàquera, el CEIP Herrero i CEIP Mestre Canós de Castelló, el Bracal de Muro, CEIP Bonavista i CEIP Martínez Vall de Ontinyent.
En nom de les 952 associacions de mares i pares d'alumnes federades va recollir el premi la presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya, Mª Dolores Tirado que va agraïr el reconeixement a l'executiva del Bloc -Coalició Compromís- i va assenyalar que era un premi compartit amb totes les federacions, ampas i mares i pares que formen part del moviment associatiu i que ens animava en la defensa de l'escola pública, en valencià i de qualitat.
"El Premi Bloc d’Honor ens anima i ens acompanyarà en la lluita per l’escola que volem:  l’escola pública, de qualitat i en valencià; una escola  que persegueix al màxim l’equitat; una escola on tots aprenem i generem coneixement, amb totes les tecnologies a l’abast,  on creixen els nostres fills i filles com ciutadans i  ciutadanes lliures, competents i capaços, amb cap i cor per estimar, respectar-se i conviure.  Una escola que no es retalla perquè és un servei públic bàsic i essencial perquè  és l’espai on es forma el futur de totes i tots, els nostres fills i filles", en paraules de Loli Tirado, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya (discurs íntegre)