Per Sant Jordi, festa i llengua!

23 d'abril 2014Les entitats que formem part d'Enllaçats per la Llengua reivindiquem que la Diada de Sant Jordi d'enguany, d'ampla tradició a diferents territoris de parla catalana, sigui més que mai reivindicativa per la defensa de la nostra llengua comuna.


Aquest 2014, més que mai necessitem de la força de tothom per empènyer alhora per la salut del català. Per tant fem una crida a la unitat d'acció de les diferents lluites en pro de la llengua que s'esdevindran en pròximes dates a tot el territori.


Des d'Enllaçats per la Llengua recordem com els constants atacs vers la llengua des de moltes administracions (centrals, autonòmiques i locals) i partits polítics es van succeint intentant d'aconseguir el desmantellament dels drets lingüístics aconseguits a base d'intensa lluita durant molt de temps des d'entitats culturals i sindicals i altres col·lectius i gent mobilitzada del nostre país. La supressió de línies en valencià a la demarcació de Castelló és l'última mostra d'aquests atacs.


En conseqüència, animem tothom a celebrar Sant Jordi com una gran festa, mentre també donem suport a les obres i activitats fetes en suport a català, doncs l'enfortiment del teixit social del territori és bàsic per fer front l'ofensiva contra la nostra llengua.
En suport a la defensa conjunta de la llengua catalana convidem tothom a portar el llaç amb la Senyera, símbol del nostre compromís en la defensa conjunta de la llengua.

Agrairem que feu el màxim de difusió d'aquestes informacionsSalutacions cordials,
Enllaçats per la Llengua     http://exllengua.blogspot.com
                                           enllacatsperlallengua@gmail.com
Enllaçats per la Llengua va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris dels Països Catalans de manera coordinada. Ha fet costat a la Bressola, als alcaldes i docents de la Franja de Ponent, a la Vaga Indefinida per l’educació a les illes Balears, a les agressions i amenaces contra la llengua al País Valencià i en general a l’ofensiva del PP en contra de la llengua allà on governa. 

Cap comentari: