La lluita per la llengua present al Fòrum Social Català

LA LLUITA PER LA LLENGUA D'ENLLAÇATS AL FÒRUM SOCIAL CATALÀ




La plataforma Enllaçats per la Llengua (ExLL) participarà el proper dissabte 12 d'abril a Barcelona en el Fòrum Social Català amb dos actes programats:



*Per una banda a les 16h es durà a terme la conferència il·lustrada:
Qüestió catalana”, basada en textos de Francesc Ferrer i Gironès
Aula 1.2 Universitat de Barcelona (Edifici històric pl. Universitat)



La companyia “Indigents a Dojo” farà una lectura pública principalment de l'obra “Catalanofòbia. El pensament anticatalà a través de la història”(2000), de Francesc Ferrer i Gironès, on es desgrana pam a pam el plantejament ideològic programat de l'anticatalanisme articulat els últims quatre segles.





*Després, a les 18h començarà la taula rodona:
La lluita per la llengua: la revolta d'Enllaçats”
Aula 2.3 Universitat de Barcelona (Edifici històric pl. Universitat)



Representants d'entitats d'Enllaçats per la Llengua (FOLC, Stei IB, Amics de la Bressola, Stepv...) debatran sobre els atacs rebuts i les accions en defensa de la llengua catalana als diferents territoris. S'explicarà la revolta verda a les Illes Balears contra Bauzà, la mobilització pel valencià a les Trobades d'Escola Valenciana i la lluita d'ACPV al País Valencià, la polèmica del LAPAO a la Franja, el moviment social en favor del català al Principat i la resistència de les escoles catalanes a la Catalunya Nord davant el perill de tancaments. Tot en el marc del Fòrum Social Català, on volem fer palés la vessant social que està adquirint la defensa conjunta de la llengua pròpia a cadascú dels territoris on es parla català; mobilitzacions, protestes, insubmissió, mestres i escoles en lluita i concentracions contra l'intent dels governants d'anorrear la llengua que ens defineix com a poble.





Agrairem que feu el màxim de difusió d'aquestes informacions (adjuntem cartells actes)
Salutacions cordials, 

Enllaçats per la Llengua http://exllengua.blogspot.com
                                          enllacatsperlallengua@gmail.com



Enllaçats per la Llengua va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris dels Països Catalans de manera coordinada. Ha fet costat a la Bressola, als alcaldes i docents de la Franja de Ponent, a la Vaga Indefinida per l’educació a les illes Balears, a les agressions i amenaces contra la llengua al País Valencià i en general a l’ofensiva del PP en contra de la llengua allà on governa.