SOM CIMS! SOM PAÏSOS CATALANS

SOM CIMS! SOM PAÏSOS CATALANS!

Som Països Catalans, som muntanya, som mar, som plana, som delta, som arxipèlag, som intetior, som costa, som serra, som caps, som cims… Som un territori natural variat, valuós i ric banyat per la Mediterrània, però que s’alça pics amunt. Muntanyes que no només representen la naturalesa dels Països Catalans, sinó que també la marquen, la simbolitzen; en definitiva, identifiquen el país. És per aquest motiu que Som Països Catalans, com a organisme de contrucció nacional, llença la campanya Som Cims, per tal de reivindicar el territori i propulsar i promocionar l’organització local (de cada barri, vila o espai social) amb la finalitat de preparar una excursió a un cim emblemàtic o senzillament proper a cada zona.
La campanya Som Cims consisteix a organitzar marxes, excursions i ascensions al màxim nombre de cims dels Països Catalans durant el cap de setmana del 22 i 23 de juny, en motiu de la diada dels Països Catalans (24 de juny). D’aquesta manera, la visibilització política del país i la defensa del territori passaran a un primer terme en una data imprescindible als Països Catalans.
Com funcionarà:No hi ha un funcionament tancat ni concret a l’hora d’organitzar aquestes marxes. Són diverses, les possibilitats, des d’organitzar marxes populars a muntanyes emblemàtiques de la comarca conjuntament amb grups excursionistes, esplais o altres entitats, fins a fer petits grups per anar a fer ascensions més tècniques.Tot plegat depèn de la disponibilitat personal i col·lectiva de cadascú.
Cada assemblea/grup ha de valorar quin model de participació pot i vol assumir. Tot i així, des de Som Països Catalans demanem que feu extensible aquesta proposta a totes les entitats, col·lectius i grups de persones susceptibles d’implicar-se en iniciatives com aquesta.
Un cop a dalt del cim, us proposem que feu fotografies amb una estelada i una bandera de Som Països Catalans i que l’envieu a la següent adreça electrònica: cimsppcc@sompaisoscatalans.cat
Què ha d’aportar cada assemblea o grup promotor d’un cim:
Proposar una persona de contacte (adreça electrònica) amb Som Països Catalans, per tal de coordinar l’acte local.
Fer difusió de la campanya i fer-la extensible al màxim de sectors.
Fer saber quin cim es pujarà com a màxim el dia 3 de juny (havent-ho comunicat al correu de coordinació de SOM CIMS).
Enviar una crònica de l’activitat prèvia a la pujada (quines entitats o grups hi participen, quines són les expectatives i activitats complementàries, com ara esmorzar, dinar, etc.) i una de posterior, relatant l’experiència viscuda.
Comprometre’s a recollir l’estelada i la bandera de Som Països Catalans o buscar la manera d’aconseguir-la.
Què aportarà SOM CIMS:Coordinació de totes les muntanyes i cims que es pugin i vetllar perquè quedin repartits arreu del país. L’objectiu és que no se solapin, i així poder arribar al màxim de territori i fer-lo visible.Aportació de les banderes de Som Països Catalans.Centralització i coordinació de totes les convocatòries.
Difusió de la iniciativa, tant la local com la nacional, i treball en l’àmbit comunicatiu (premsa, web, bloc i xarxes socials).