ENLLAÇATS PER LA LLENGUA CONVOCA A LA MANIFESTACIÓ DEL DISSABTE 27 D’ABRIL A VALÈNCIA


ENLLAÇATS PER LA LLENGUA se suma a la reivindicació “Per un finançament just per al País Valencià”


El País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, no només comparteixen llengua, cultura i història, sinó també uns mateixos interessos en infraestructures, economia i finançament, marcats per una situació d’espoli fiscal: els tres territoris paguem més impostos del que ens retorna l’Estat espanyol en finançament i inversions directes. És una situació absolutament injusta que amenaça la cohesió social, l’estat del benestar, el creixement econòmic i el paper de la llengua catalana com a element d’identificació i cohesió.

En aquest sentit, és evident que una reivindicació conjunta i coordinada dels tres territoris també en el front econòmic i del finançament pot, primer, tenir més força que la possibilitat que cada territori vagi per separat i, segon, apropar les nostres societats en un procés de retrobament marcat per uns interessos comunes i unes mateixes necessitats. En l’exigència d’un finançament just podem, i hem, d’anar junts.

I finançament, projecte de país i promoció de la llengua catalana són elements profundament interrelacionats, de manera que les organitzacions i col·lectius que ens hem aplegat al voltant d’Enllaçats entenem que precisament per a poder dur a bon port el nostre objectiu de la plena normalització i reconeixement de la nostra llengua hem d’aconseguir un finançament just que ho faci possible.

Per tot això, Enllaçats serà el dissabte 27 d’abril en la manifestació convocada a València (a les 18h a la plaça de Sant Agustí) per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) –entitat que forma part de la campanya-, els sindicats UGT, CCOO i Intersindical, i les plataformes socials per la Llei de la Dependència, per l’Hospital de La Fe al barri valencià de Campanar i d’Afectats per l’ERO de RTVV, i la Cimera Social.

Abans de la manifestació, el mateix dissabte 27 d’abril, Enllaçats es reunirà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC, la seu d’ACPV a València) per a preparar les seves properes iniciatives.

PS. Us adjuntem amb aquesta nota de premsa el cartell i un vídeo de la convocatòria de la manifestació i del concert posterior.

_________________________________________________

Acció Cultural, els sindicats, la Cimera Social i les plataformes socials et convoquem a fer força junts en defensa de l’estat de benestar, la cultura i el País Valencià.