EL CORRELLENGUA 2013, EN PERILL AL PRINCIPAT I A LA CATALUNYA NORD


Des de la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana), entitat que ha mostrat el seu suport a la campanya Enllaçats per la Llengua, es demana suport per tal d'aconseguir el finançament necessari per fer possible el creixement i consolidació del Correllengua a Catalunya i a Catalunya Nord. La CAL va crear un projecte a Tot Suma amb el nom de "Correllengua 2013 al Principat i Catalunya Nord" per tal d'aconseguir 5000 euros. 


Avui, 20 d'abril de 2013, només queden 7 dies per aconseguir el que falta (només tenen el 62 %, 3130 euros) d'aquests 5000 euros. En una campanya de micromecenatge només s'aconsegueix el finançament si s'assoleix en la seva totalitat. Per tant, sinó s'aconsegueixen tots els diners, no es disposarà del finançament necessari per millorar el Correllengua.

Enllaçats per la Llengua fem difusió d'aquest projecte de micromecenatge enviant correus i fent-ne difusió a través de les xarxes socials.
El Correllengua és cosa de tots i totes i us demanem suport per tal de seguir avançant cap a la plenitud de la llengua pròpia dels Països Catalans.

PER QUÈ HI HE DE CONTRIBUIR?

- Perquè el Correllengua no s'atura, cada any més viles el celebren, i volem que els organitzadors locals rebin tot el suport per a fer-lo realitat.
- Perquè és una de les iniciatives que millor visualitzen la capacitat de mobilització i la participació ciutadana al nostre país.
- Perquè aquest és un moviment popular que permet donar a conèixer la nostra llengua i cultura arreu, i l'hem de seguir potenciant.
- Perquè, ara més que mai, hem de seguir mostrant la vitalitat de la nostra llengua arreu dels Països Catalans.
- Perquè, en definitiva, el Correllengua transmet allò que ens uneix: llengua, cultura i llibertat!

És la iniciativa més participativa i, a més, amb continuïtat al llarg del temps en defensa de la llengua, la cultura i la llibertat dels Països Catalans.

NOTA DE PREMSA DE LA CAL

Barcelona, 18 d’abril de 2013
El projecte de creixement i consolidació del Correllengua 2013, en perill
La CAL alerta que els objectius organitzatius i de difusió inicialment previstos per al Correllengua 2013 es veuran afectats per la manca de recursos econòmics
El projecte de consolidació i creixement del Correllengua que s’ha plantejat la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana) per a l’any 2013 es troba en perill. En els darrers dos anys, el moviment ha crescut en implantació territorial i, per primera vegada, ha arribat a comarques i ciutats on no ho havia fet mai o feia anys que no se celebrava: l’Alt Urgell, Tarragona ciutat, Palafrugell o el Prat de Llobregat, en són només alguns exemples. Aquest creixement i la voluntat de la CAL de poder donar suport i resposta a les demandes de les entitats organitzadores, van ser els motiu per a impulsar la campanya de micromecenatge del Correllengua 2013, a través de la nova plataforma TotSUMA. Aquesta decisió anava motivada també per la present situació socioeconòmica, que ha comportat una successiva disminució del finançament públic i la baixada d’associats que ha patit l’entitat i que posava en entredit la cobertura econòmica del projecte.
El resultat de la campanya de micromecenatge, a menys de 10 dies per a la seva finalització, no ha acabat de tenir el suport esperat, doncs a hores d’ara no s’ha assolit ni el 50% del total necessari (5.000 Euros). En conseqüència, es posa en dubte l’objectiu inicial de creixement i consolidació del moviment i es planteja una organització de mínims, similar a la que era vigent fins ara. Malgrat tot, des de la CAL es vol precisar que el Correllengua 2013 al Principat i la Catalunya Nord es portarà a terme igualment, com posa de manifest la posada en marxa del concurs de disseny del cartell oficial, l’encàrrec del redactat del manifest (fet a Josep Maria Terricabras) i els treballs per a dissenyar els actes d’inici a Roda de Ter, a principis d’estiu.
Des de la CAL, es fa una darrera crida a totes aquelles persones que coneixen el Correllengua i el que significa, a que donin suport a la campanya de micromecenatge i ajudin a fer-ne difusió.
Entre tots encara som a temps de fer un Correllengua més fort!

1 comentari:

Unknown ha dit...

I el català de les Balears què?
També està en perill d'extinció!