Enllaçats amb la Trobada literària de Vall-de-roures

La xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua va assistir aquest diumenge 31 de juliol per donar suport a la Trobada d'escriptors i narradors que es va realitzar al poble de Vall-de-roures, Matarranya.

La jornada, que va comptar amb la Llibreria Serret com a punt de trobada literari entre Catalunya i la Franja i amb l'Octavi Serret com amfitrió de la mateixa, va encetar-se amb una visita guiada per la bonica localitat matarranyenca.

Després del dinar de germanor, diversos autors remarcaren la importància de la literatura catalana sorgida de les Terres de l'Ebre i la Catalunya central, es recitaren versos del poeta penarogí Desideri Lombarte i s'acordà de crear un projecte literari ambientat a Vall-de-roures.

El Moviment Franjolí per la Llengua va llegir unes paraules de suport a la Trobada, demanà als assistents que mai no se n'obliden de les comarques de la Franja, reclamà un estatus digne pel català a la Franja  i, en nom d'Enllaçats per la Llengua, remarcà la importància de la literatura per a la llengua i cultura catalanes, pel seu caràcter propositiu i difusor de la cultura.

Enllaçats per la Llengua creu que la Franja de Ponent és un territori clau per a la unitat de la llengua catalana i celebra que events culurals d'aquesta mena mantinguin viva la catalanitat lingüística de les comarques catalanoparlants sota administració aragonesa.

Enllaçats per la Llengua