L'STEI-i- Illes Balears manté la presidència de la Junta de pesonal docent

Notícia de DBalears

El sindicat STEI-i ha aconseguit mantenir la presidència a la Junta de Personal Docent no Universitari després que aquest dimecres s'hagi constituït la Junta amb 43 representants i hagi estat escollit president, el sindicalista Cosme Orell. 

Avui s’ha constituït la Junta, després de les eleccions sindicals del passat 4 de desembre. Orell ha estat escollit amb els vots del seu sindicat i d'Anpe. Pel que fa al càrrec de viscepresident ningú s'ha presentat per ocupar aquesta posició, si bé com a secretària s'ha presentat Marie Gràcia Vila que ha estat escollida pels 13 vots d'Alternativa i Anpe.


Comunicat de l'STEI-i- Illes Balears:

COSME ORELL, NOU PRESIDENT DE LA JUNTA DE PERSONAL
Ahir va tenir lloc la constitució de la nova Junta de Personal sorgida de les eleccions sindicals del desembre. A la sessió es triaren president i secretari. La vicesecretaria va quedar vacant i també va quedar ajornada l’elecció dels membres de la junta permament.
Pel que fa als càrrecs, l’STEI, com a sindicat més votat, va presentar candidat a la presidència i va plantejar que la vicepresidència i la secretaria fossin pels sindicats que havien quedat segon i tercer respectivament. Tot i la generositat de la proposta, aquesta no va ser acceptada. Així i tot però, l’STEI no es va presentar a cap altre càrrec per facilitar la pluralitat .
Finalment, Cosme Orell, de l’STEI, fou elegit president i Maria Gràcia Vila, d’Alternativa, secretària. En els dos casos, els candidats varen comptar amb els vots d’ANPE. Inexplicablement, cap altre sindicat es va postular per a la vicepresidència que, com hem dit, va quedar vacant.
PROPOSTES DE L’STEI A LA JUNTA DE PERSONAL
L’STEI ha proposat a la Junta la convocatòria urgent d’una mesa sectorial d’educació, on es tractin diversos temes que el sindicat considera prioritaris: la millora de les condicions sociolaborals del professorat, la reclamació d’una oferta pública d’ocupació, el pagament dels 44 dies corresponents a la paga extraordinària suprimida l’any 2012, el descongelament dels sexennis per a tothom i l’equiparació dels sexennis dels interins, la recuperació de plantilles, la retribució salarial anterior a les retallades en cas de baixa, la reducció de les ràtios, la transparència de l’adjudicació de substitucions, etc.
Pel que fa al Pacte per l’Educació, el sindicat es mostra ferm a l’hora de reivindicar que s’hi reculli la millora de les condicions sociolaborals. Per a l’STEI, hi ha dos aspectes fonamentals en aquests moments: que es revertesqui la situació de retallades que està patint el sistema educatiu, i, pel que fa al tractament de la llengua catalana, que l’elaboració del Projecte Lingüístic de cada centre sigui regulats del Decret de Mínims.
Per a nosaltres és imprescindible l’ajornament de l’aprovació de la LOMCE i propugnam la seva derogació.