Intersindical Valenciana critica la repressió contra els moviments socials i sindical




El proper 7 gener tindrà lloc un judici de faltes contra Vicent Maurí.
Intersindical Valenciana critica la repressió contra els moviments socials i sindical


El proper 7 de gener, a les 10:30 hores, al jutjat d'instrucció nº11 de València, tindrà lloc un judici verbal de faltes contra Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical Valenciana, al que se li acusa d'una falta contra l'ordre públic per una denúncia presentada per la polícia i tramitada per la Delegació del Govern. En concret, se li acusa que el 26 de juliol de 2013 va ocasionar un altercat d'ordre públic en instigar que el personal es tirara damunt de la polícia fet que, segons l'atestat, haguera pogut tenir conseqüències imprevisibles, i també de criticar la seua actuació amb determinades frases ofensives.
Les acusacions fetes són totalment falses. No és cert que hi haguera cap desordre públic ni que es diguera cap frase ofensiva. En acabar una concentració, la polícia va retindre tres persones per identificar-les. En eixe moment, un grup de persones, entre les quals estava Vicent Maurí, es van interessar per la seua situació i es van posar a disposició de les persones retingudes per facilitar-los assessorament jurídic a través dels advocats de les diverses organitzacions presents. Al final, una de les persones va ser conduïda a la comissària de Sapadors per identificar-la en no portar la seua documentació. Cap de les persones que van acompanyar les persones retingudes durant tot el temps que va durar la retenció va produir cap desordre públic. Per tant, estem, una volta més, davant d'una actuació que pretén criminalitzar les protestes socials i intimidar els activistes.
El judici de faltes és una peça més de la repressió que utilitza el poder per retallar les llibertats democràtiques i les lluites socials. Per això, des de la Intersindical Valenciana volem expressar el nostre rebuig contra la política de repressió contra els moviments socials, sindicats, partits i persones que són crítiques amb el sistema i les polítiques antisocials que apliquen els governs de la troica.
Les seues amenaçes no serviran per callar-nos, ni intimidar-nos, ni doblegar-nos, tot el contrari. Les amenaces, els judicis, les multes… i totes aquelles mesures coercitives ens donen força per continuar lluitant pels drets de les treballadores i treballadors, de les classes populars, del 99% de la població i del nostre país.
Tampoc la nova llei de “seguretat ciutadana” o la llei de serveis mínims que pretén aprovar el govern espanyol. Un pas més enllà contra les llibertats democràtiques, individuals i col·lectives, del govern que tenen com finalitat acallar les protestes contra les polítiques antisocials que practiquen els governs valencià i espanyol.
Finalment, fem una crida a participar activament en la concentració que tindrà lloc el proper dia 7 de gener, a les 10 hores, a la Ciutat de la Justicia de València (Avinguda del Saler, 14) i a que envieu notes de suport i solidaritat davant del judici a la següent adreça de correu: 
intersindicalvalenciana@intersindical.org


València, 2 de gener de 2014