Pàgines

Defensem l'escola catalana [nota de suport a Somescola.cat]


ENLLAÇATS PER LA LLENGUA ES SUMA A LA CRIDA DE SOMESCOLA.CAT EN
                                               DEFENSA DE L'ESCOLA EN CATALÀ

 Les entitats que formen la plataforma d'Enllaçats per la Llengua (ExLL) manifesten la
voluntat de sumar tots els esforços davant l'escomesa judicial i la llei Wert.

ExLL recorda que està en risc un model reconegut internacionalment que garanteix la
cohesió social i on els alumnes adquireixen el coneixement d'ambdues llengües oficials.

 Volem fer constar que la lluita en defensa de la llengua pròpia en tots els àmbits ha d'unir a
tots els catalanoparlants del territori on és parlada.


Enllaçats per la Llengua (ExLL) assumeix els comunicats de la plataforma Somescola.cat com a propis i crida a defensar el model d'escola catalana i el sistema d'immersió lingüística davant les imposicions rebudes per l'estat espanyol. Cridem a la desobediència civil de l'aplicació de la llei Wert i contra les sentències judicials que van en detriment del nostre model escolar.
ExLL està a favor que tots els alumnes del nostre territori puguin aprendre les dues llengües
oficials. Això només s’aconsegueix amb un sistema d’immersió lingüística a l’escola quan
l’exterior, - societat, administració, mitjans de comunicació-, encara no està plenament normalitzat.
La immersió és un sistema que compensa la desigualtat lingüística que es dóna a l’entorn social i a més a més el sistema d’immersió lingüística és un sistema pedagògic que té el reconeixement internacional per la seva validesa.

Des del País Valencià, les Illes Balears, l'Alguer, la Franja, Andorra, Catalunya Nord i el Principat donem suport al vostre acte perquè avui més que ahir la vostra lluita és la nostra, és la de tots!

Endavant!






Volem mitjans públics en valencià!



Enllaçats per la Llengua (ExLL) convida a participar demà 29 de gener a la concentració a València convocada per ACPV en contra del tancament de RTVV, i Catalunya Ràdio al País Valencià. Nosaltres ens hem posicionat diverses vegades reclamant uns mitjans de comunicació propis, públics i en valencià, així com un dels acords arribats durant la nostra reunió del 21D a Castelló fou la d'ajudar a vertebrar un espai comunicatiu en català. L'última acció en aquest sentit ha sigut la de fer una petició a la Generalitat de Catalunya per tal de reclamar que enviï el senyal digitalitzat amb prou potència per  a rebre els mitjans de la CCMA al País Valencià. 
Una vegada més diem, PAÍS VALENCIÀ: DIGNITAT!



Serà el dimecres 29 de gener a les 19h a la plaça de Manises de València

El dimecres 29 de gener farà dos mesos del tancament de RTVV i una setmana del de Catalunya Ràdio. I fa 3 anys que va obligar Acció Cultural a tancar TV3. Així, el Govern valencià ha tancat totes les televisions i ràdios públiques que emetien en català: una agressió a la llengua i la cultura dels valencians, i una greu restricció de la pluralitat informativa i la llibertat d’expressióI, a més, ha convertit Acció Cultural en l’objectiu a abatre, amb una reiterada i malaltissa persecució política i econòmica, per evitar que continuem complint el nostre paper de promoció de la llengua i la cultura i dels valors de progrés, de mobilització social i de treball unitari en favor d’aquells valors. 

Comprovada reiteradament la nul·la voluntat de diàleg d’un Govern que utilitza la censura i la repressió per sistema, cal impulsar la mobilització social com a única via per a fer possible un canvi. Cal, ara, denunciar la censura i afirmar que els valencians volem RTVV, Catalunya Ràdio i TV3: volem mitjans públics i de qualitat en la nostra llengua
El Comité d’Empresa de RTVV, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la Unió de Periodistes Valenciansus convoquem el dimecres 29 de gener a les 19h a la plaça de Manises de València a un acte conjunt d’afirmació de la llibertat i de denúncia de la censura. 







Enllaçats per la Llengua presenta una petició al Govern perquè TV3 torni a veure's al País Valencià


ENLLAÇATS PER LA LLENGUA (ExLL), ha lliurat aquest matí la petició que el Govern de la Generalitat restableixi el senyal de tots els canals de la CCMA. (TV3, 33, Canal Súper3, 3xl,324 i TV3cat) del País Valencià.
Compleix així la primera de les accions de suport a la llengua previstes per a l’any 2014 i que s’establiren el passat mes de desembre al plenari d’ExLL, a Castelló, coincidint amb la celebració del 81 Aniversari de les conegudes com Bases de Castelló, que tingueren lloc a la capital de la Plana Alta.

En la seva petició, ExLL, afirma que els i les catalanoparlants tenim dret a tenir uns mitjans de comunicació en català al lloc on vivim, d’acord amb la Carta Europea de les llengües, per cert signada pels estats espanyol i francès.
Es compromet també, a treballar per un espai comunicatiu català i en català a tot el territori i reclama que aquests siguin objectius, plurals, veraços i independents.


Conclou demanant a la Generalitat de Catalunya que doni l'ordre a la CCMA per a què enviï el senyal digitalitzat de TV3 als repetidors propietat d'Acció Cultural amb immediatesa i la suficient potència per respondre a la petició del poble valencià de tornar a rebre’l.


SUPORT D'ENLLAÇATS PER LA LLENGUA A ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ
Les entitats que formam part d’ENLLAÇATS PER LA LLENGUA (Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Assemblea de mestres i professors en català illes Balears, Associació Amics de la Bressola, STEPV Intersindical Valenciana, USTEC-STES del Principat, STEI Intersindical Illes Balears, Plataforma pel Dret a Decidir, Federació d’Associacions per la Llengua Catalana, Acció Cultural dels Països Catalans, Associació Cívica per la Llengua El Tempir, Confederació Sindical Catalana, Moviment Franjolí per la Llengua, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Confederació d'AMPA's Gonzalo Anaya, Castelló per la Llengua, CIEMEN, Agrupació Borrianenca de Cultura, Enllaçats No Acatem, Òmnium Cultural de l'Alguer ) ens sumam a la petició d’Acció Cultural del País Valencià que demana la recepció de TV3 per a totes les llars del País Valencià i declarem que:

- Fem costat a la iniciativa d’Acció Cultural del País Valencià que treballa, -ara que el govern valencià ha tancat Ràdio Televisió Valenciana-, per retornar el senyal de tots els canals de la CCMA. (TV3, 33, Canal Súper3, 3xl,324 i TV3cat) en aquesta part del territori.

-Els catalanoparlants tenim dret a tenir uns mitjans de comunicació en català al lloc on vivim i és molt important per la pervivència com a poble que la llengua es conserva on ara és llengua pròpia.

-També tenim dret, i així ens ho reconeix la Carta europea de les llengües regional i minoritàries, ratificada en aquest apartat pel govern de l’estat espanyol-, a la reciprocitat d’emissions de les ràdios i televisions que emetin amb la mateixa llengua que la pròpia del territori.

-Un dels objectius d’Enllaçats per la Llengua és treballar per un espai comunicatiu català i en català a tot el territori. Per tot allà on es parla català, amb les seves variants dialectals pròpies de totes les llengües, volem poder disposar tots d’uns mitjans de comunicació fets des del nostre territori, des d’una visió centrada del país, i que aquests mitjans siguin objectius, plurals, veraços i independents.

-Per la supervivència com a poble és molt important que els parlants disposem de mitjans de comunicació en català. Uns dels pilars de la normalització lingüística que encara no hem assolit completament.

-Demanem a la Generalitat de Catalunya que done l'ordre a la CCMA per a què envie el senyal digitalitzat de TV3 als repetidors propietat d'Acció Cultural amb immediatesa i la suficient potència per respondre a la petició del poble valencià de tornar a rebre-la.

                                                                                         20 de gener de 2014
                                                                                         Enllaçats per la Llengua
                                                                                              
Nom de l’entitat i una persona representant:

Per Acció Cultural del País Valencià, Toni Royo
Per Escola Valenciana, Natxo Badenes
Per l’Assemblea de mestres i professors en català illes Balears, Magdalena Gonzàlez i Crespí
Per l'Associació Amics de la Bressola, Aleix Andreu
Per STEPV Intersindical Valenciana, Vicent Maurí
Per l’USTEC-STES del Principat, Josep M. Cervelló
Per l’STEI Intersindical Illes Balears, M. Antònia Font
Per la Plataforma pel Dret a Decidir, Blanca Serra
Per Federació d’Associacions per la Llengua Catalana, Elisenda Romeu
Per Acció Cultural dels Països Catalans, Òscar Adamuz
Per l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir, Josep Enric Escribano
Pel Sindicat Estudiants dels Països Catalans, Gerard Casas
Per la Confederació Sindical Catalana (I-CSC), Sergi Perelló
Pel Moviment Franjolí per la Llengua, J.R. Noguero
Per la Confederació d'AMPA's Gonzalo Anaya, Mª Dolores Tirado
Per Castelló per la Llengua, Maria Nebot
Pel Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals, Ricard Vilaregut
Per l'Agrupació Borrianenca de Cultura, Joan Garí
Per Enllaçats No Acatem, Quico Romeu
Per Òmnium Cultural de l'Alguer, Esteve Campus




[STEPV] Contra la LOMQE desobediència!


STEPV fa públic el document per a la inaplicació de la LOMQE i la campanya de recuperació de les condicions laborals del professorat

Es pretén vertebrar un moviment de desobediència a la LOMQE per part de la comunitat educativa

STEPV has presentat aquest matí en roda de premsa la campanya per a la inaplicació de la LOMQE i per la recuperació de les condicions laborals del professorat i ha fet públic el document amb les 41 mesures per a fer inaplicable la llei, que adjuntem.



Durant la roda de premsa el Sindicat ha manifestat que la idea del document és ajudar a vertebrar un moviment de desobediència a la llei amb la complicitat dels equips directius, el professorat, els pares i mares i l'alumnat que ja han demostrat el rebuig a la LOMQE en les dues vagues educatives recents.

La majoria de les mesures van destinades a les direccions i/o càrrecs directius perquè amb la LOMQE s’incrementen les seues competències (sobretot les de les direccions). En segon lloc, una part important de les mesures les ha de dur a terme el professorat. I després l’alumnat, els pares i mares o tutors i els consells escolars.

Hi ha mesures que esquiven la llei (com la Mesura 35: que els equips directius no exercisquen les noves competències que els atorga la LOMQE perquè les manlleva als consells escolars). Altres són d’exigència d’aplicació de l’article en qüestió (totes les relacionades amb la dotació de recursos als centres, per exemple: Mesures 20 a 24). Altres són de no aplicació o desobediència o insubmissió (les que fan referència a les avaluacions o revàlides: Mesures 12, 14, 15, 17 ó 18).

El document s'ha enviat al professorat, centres educatius i comunitat educativa per a estudiar-lo, discutir-lo i fer propostes si cal.

El Sindicat té previst convocar reunions les pròximes setmanes amb entitats i organitzacions de la comunitat educativa per a presentar el document: associacions de pares i mares, Escola Valenciana, organitzacions estudiantils, associacions de professorat, etc. També amb els partits polítics de l'oposició. El document també es traslladarà a la Confederació de STES perquè es distribuïsca a nivell estatal.

Juntament amb aquesta campanya d'inaplicació de la LOMQE, STEPV ha llançat una altra per a la recuperació de les condicions laborals del professorat, retallades des de 2010. Així, els eixos d'aquesta campanya giren al voltant de la recuperació del 100% del salari (i de tot el que han retallat des de 2010) i de les plantilles, de la reducció de les ràtios d'alumnat i de la càrrega lectiva i burocràtica del professorat, de la recuperació de l'acord de professorat interí de 2010 i de la possibilitat d'implantar la jornada continuada en els centres educatius, entre d'altres.
El 15 de febrer STEPV convocarà manifestacions a Alacant, València i Castelló amb aquesta plataforma reivindicativa. Prèviament, entre el 27 i el 30 de gener, convocarà una vintena d'assemblees comarcals al llarg del País Valencià per a discutir el document sobre la LOMQE i preparar la campanya sobre condicions laborals. I entre el 10 i el 14 de febrer proposarà als centres educatius assemblees amb la comunitat educativa per a tractar el document sobre la LOMQE.


Cartell explicatiu No a la LOMQE 


Guia per a la inaplicació de la LOMQE 


Suport de les Associacions de pares i mares del País Valencià 







Intersindical Valenciana critica la repressió contra els moviments socials i sindical




El proper 7 gener tindrà lloc un judici de faltes contra Vicent Maurí.
Intersindical Valenciana critica la repressió contra els moviments socials i sindical


El proper 7 de gener, a les 10:30 hores, al jutjat d'instrucció nº11 de València, tindrà lloc un judici verbal de faltes contra Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical Valenciana, al que se li acusa d'una falta contra l'ordre públic per una denúncia presentada per la polícia i tramitada per la Delegació del Govern. En concret, se li acusa que el 26 de juliol de 2013 va ocasionar un altercat d'ordre públic en instigar que el personal es tirara damunt de la polícia fet que, segons l'atestat, haguera pogut tenir conseqüències imprevisibles, i també de criticar la seua actuació amb determinades frases ofensives.
Les acusacions fetes són totalment falses. No és cert que hi haguera cap desordre públic ni que es diguera cap frase ofensiva. En acabar una concentració, la polícia va retindre tres persones per identificar-les. En eixe moment, un grup de persones, entre les quals estava Vicent Maurí, es van interessar per la seua situació i es van posar a disposició de les persones retingudes per facilitar-los assessorament jurídic a través dels advocats de les diverses organitzacions presents. Al final, una de les persones va ser conduïda a la comissària de Sapadors per identificar-la en no portar la seua documentació. Cap de les persones que van acompanyar les persones retingudes durant tot el temps que va durar la retenció va produir cap desordre públic. Per tant, estem, una volta més, davant d'una actuació que pretén criminalitzar les protestes socials i intimidar els activistes.
El judici de faltes és una peça més de la repressió que utilitza el poder per retallar les llibertats democràtiques i les lluites socials. Per això, des de la Intersindical Valenciana volem expressar el nostre rebuig contra la política de repressió contra els moviments socials, sindicats, partits i persones que són crítiques amb el sistema i les polítiques antisocials que apliquen els governs de la troica.
Les seues amenaçes no serviran per callar-nos, ni intimidar-nos, ni doblegar-nos, tot el contrari. Les amenaces, els judicis, les multes… i totes aquelles mesures coercitives ens donen força per continuar lluitant pels drets de les treballadores i treballadors, de les classes populars, del 99% de la població i del nostre país.
Tampoc la nova llei de “seguretat ciutadana” o la llei de serveis mínims que pretén aprovar el govern espanyol. Un pas més enllà contra les llibertats democràtiques, individuals i col·lectives, del govern que tenen com finalitat acallar les protestes contra les polítiques antisocials que practiquen els governs valencià i espanyol.
Finalment, fem una crida a participar activament en la concentració que tindrà lloc el proper dia 7 de gener, a les 10 hores, a la Ciutat de la Justicia de València (Avinguda del Saler, 14) i a que envieu notes de suport i solidaritat davant del judici a la següent adreça de correu: 
intersindicalvalenciana@intersindical.org


València, 2 de gener de 2014