ENLLAÇATS PER LA LLENGUA CONVOCA A LA MANIFESTACIÓ DEL DISSABTE 27 D’ABRIL A VALÈNCIA


ENLLAÇATS PER LA LLENGUA se suma a la reivindicació “Per un finançament just per al País Valencià”


El País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, no només comparteixen llengua, cultura i història, sinó també uns mateixos interessos en infraestructures, economia i finançament, marcats per una situació d’espoli fiscal: els tres territoris paguem més impostos del que ens retorna l’Estat espanyol en finançament i inversions directes. És una situació absolutament injusta que amenaça la cohesió social, l’estat del benestar, el creixement econòmic i el paper de la llengua catalana com a element d’identificació i cohesió.

En aquest sentit, és evident que una reivindicació conjunta i coordinada dels tres territoris també en el front econòmic i del finançament pot, primer, tenir més força que la possibilitat que cada territori vagi per separat i, segon, apropar les nostres societats en un procés de retrobament marcat per uns interessos comunes i unes mateixes necessitats. En l’exigència d’un finançament just podem, i hem, d’anar junts.

I finançament, projecte de país i promoció de la llengua catalana són elements profundament interrelacionats, de manera que les organitzacions i col·lectius que ens hem aplegat al voltant d’Enllaçats entenem que precisament per a poder dur a bon port el nostre objectiu de la plena normalització i reconeixement de la nostra llengua hem d’aconseguir un finançament just que ho faci possible.

Per tot això, Enllaçats serà el dissabte 27 d’abril en la manifestació convocada a València (a les 18h a la plaça de Sant Agustí) per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) –entitat que forma part de la campanya-, els sindicats UGT, CCOO i Intersindical, i les plataformes socials per la Llei de la Dependència, per l’Hospital de La Fe al barri valencià de Campanar i d’Afectats per l’ERO de RTVV, i la Cimera Social.

Abans de la manifestació, el mateix dissabte 27 d’abril, Enllaçats es reunirà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC, la seu d’ACPV a València) per a preparar les seves properes iniciatives.

PS. Us adjuntem amb aquesta nota de premsa el cartell i un vídeo de la convocatòria de la manifestació i del concert posterior.

_________________________________________________

Acció Cultural, els sindicats, la Cimera Social i les plataformes socials et convoquem a fer força junts en defensa de l’estat de benestar, la cultura i el País Valencià.

EL CORRELLENGUA 2013, EN PERILL AL PRINCIPAT I A LA CATALUNYA NORD


Des de la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana), entitat que ha mostrat el seu suport a la campanya Enllaçats per la Llengua, es demana suport per tal d'aconseguir el finançament necessari per fer possible el creixement i consolidació del Correllengua a Catalunya i a Catalunya Nord. La CAL va crear un projecte a Tot Suma amb el nom de "Correllengua 2013 al Principat i Catalunya Nord" per tal d'aconseguir 5000 euros. 


Avui, 20 d'abril de 2013, només queden 7 dies per aconseguir el que falta (només tenen el 62 %, 3130 euros) d'aquests 5000 euros. En una campanya de micromecenatge només s'aconsegueix el finançament si s'assoleix en la seva totalitat. Per tant, sinó s'aconsegueixen tots els diners, no es disposarà del finançament necessari per millorar el Correllengua.

Enllaçats per la Llengua fem difusió d'aquest projecte de micromecenatge enviant correus i fent-ne difusió a través de les xarxes socials.
El Correllengua és cosa de tots i totes i us demanem suport per tal de seguir avançant cap a la plenitud de la llengua pròpia dels Països Catalans.

PER QUÈ HI HE DE CONTRIBUIR?

- Perquè el Correllengua no s'atura, cada any més viles el celebren, i volem que els organitzadors locals rebin tot el suport per a fer-lo realitat.
- Perquè és una de les iniciatives que millor visualitzen la capacitat de mobilització i la participació ciutadana al nostre país.
- Perquè aquest és un moviment popular que permet donar a conèixer la nostra llengua i cultura arreu, i l'hem de seguir potenciant.
- Perquè, ara més que mai, hem de seguir mostrant la vitalitat de la nostra llengua arreu dels Països Catalans.
- Perquè, en definitiva, el Correllengua transmet allò que ens uneix: llengua, cultura i llibertat!

És la iniciativa més participativa i, a més, amb continuïtat al llarg del temps en defensa de la llengua, la cultura i la llibertat dels Països Catalans.

NOTA DE PREMSA DE LA CAL

Barcelona, 18 d’abril de 2013
El projecte de creixement i consolidació del Correllengua 2013, en perill
La CAL alerta que els objectius organitzatius i de difusió inicialment previstos per al Correllengua 2013 es veuran afectats per la manca de recursos econòmics
El projecte de consolidació i creixement del Correllengua que s’ha plantejat la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana) per a l’any 2013 es troba en perill. En els darrers dos anys, el moviment ha crescut en implantació territorial i, per primera vegada, ha arribat a comarques i ciutats on no ho havia fet mai o feia anys que no se celebrava: l’Alt Urgell, Tarragona ciutat, Palafrugell o el Prat de Llobregat, en són només alguns exemples. Aquest creixement i la voluntat de la CAL de poder donar suport i resposta a les demandes de les entitats organitzadores, van ser els motiu per a impulsar la campanya de micromecenatge del Correllengua 2013, a través de la nova plataforma TotSUMA. Aquesta decisió anava motivada també per la present situació socioeconòmica, que ha comportat una successiva disminució del finançament públic i la baixada d’associats que ha patit l’entitat i que posava en entredit la cobertura econòmica del projecte.
El resultat de la campanya de micromecenatge, a menys de 10 dies per a la seva finalització, no ha acabat de tenir el suport esperat, doncs a hores d’ara no s’ha assolit ni el 50% del total necessari (5.000 Euros). En conseqüència, es posa en dubte l’objectiu inicial de creixement i consolidació del moviment i es planteja una organització de mínims, similar a la que era vigent fins ara. Malgrat tot, des de la CAL es vol precisar que el Correllengua 2013 al Principat i la Catalunya Nord es portarà a terme igualment, com posa de manifest la posada en marxa del concurs de disseny del cartell oficial, l’encàrrec del redactat del manifest (fet a Josep Maria Terricabras) i els treballs per a dissenyar els actes d’inici a Roda de Ter, a principis d’estiu.
Des de la CAL, es fa una darrera crida a totes aquelles persones que coneixen el Correllengua i el que significa, a que donin suport a la campanya de micromecenatge i ajudin a fer-ne difusió.
Entre tots encara som a temps de fer un Correllengua més fort!

INTERLOCUTÒRIA DEL TSJC. COMUNICAT D'ENLLAÇATS PER LA LLENGUA

COMUNICAT
Davant la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que insta a substituir la llengua vehicular de qualsevol matèria,  del castellà al català i no a l’inrevés, només que un o una alumna ho reclamin;
També davant la campanya de persecució contra docents publicada al web de “Nuevas Generaciones” del PP de Castelló, i a la proposta de modificació dels llibres de text a les Balears, que pretén substituir el català normatiu per una expressió no científica i apòcrifa mal anomenada “baléà”,

ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, a l’espera de consensuar en la propera reunió de València del 27 d’abril, com articularà noves respostes als atacs cada vegada més seguits i de més calat contra la llengua, es remet al seu Manifest fundacional.
Concretament quan a la introducció expressa:
“Els darrers mesos s'han succeït atacs sistemàtics contra la nostra llengua arreu del territori, que s'han intensificat arran de l'avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), l'anomenada "Llei Wert". Amb aquests atacs, hi ha una voluntat clara de convertir la nostra llengua en llengua de segona i que el castellà esdevingui la llengua de referència i de prestigi.
I és que no s'ha acceptat la realitat plurilingüe existent, ans al contrari. S'ha emprès una persecució sistemàtica contra la llengua pròpia en els tres pilars fonamentals on s'estava començant a normalitzar mínimament: mitjans de comunicació, Administració pública i educació [...]

I ja en el text del manifest, afirma:
“[...] Ens refermem en la lluita per aconseguir el plens drets lingüístics i el dret irrenunciable a poder viure plenament en la llengua pròpia d'aquest país.
Defensem polítiques lingüístiques d'equitat que passen per avançar en la normalització de l'ús i el coneixement de la nostra llengua, per fer present el català a les Administracions, a l'escola , als mitjans de comunicació, etc., i per fer del català la llengua comuna i de cohesió social[...]

[...] Reivindiquem la necessitat de fer del català la llengua vehicular a l'educació, afavorint la immersió lingüística en contextos sociolingüístics adversos, alhora que volem capacitat en el coneixement i ús de diverses llengües els nostres alumnes.
Defensem, així mateix la necessitat de fer del català la llengua vehicular en els mitjans de comunicació públics, l'administració, la justícia i els cossos de seguretat.”

Seguim animant tant a les entitats, institucions, organitzacions i empreses, com a la ciutadania en general a manifestar el seu rebuig a aquests atacs.
En aquest sentit animem a signar el nostre manifest (http://exllengua.blogspot.com/p/sesta-carregant.html)  per reforçar a la denuncia davant les Institucions Europees, de la persecució que sofreix el català en tots els territoris, per part d’institucions espanyoles, de partits com el PP o d’associacions com “Convivéncia Cívica”.
També animem a anunciar les vostres activitats i actes a la nostra pàgina de facebook: https://www.facebook.com/pages/Enlla%C3%A7ats-per-la-Llengua/411353605624643
Per la dignitat i per la igualtat!
Enllaçats per la Llengua compta amb l’adhesió de més de 800 entitats de tots els territoris.